Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Postnord låter tusentals paket ligga ute på Arlanda

På Arlanda dumpas tusentals paket under bar himmel, visar bilder från SvD. Arkivbild.
På Arlanda dumpas tusentals paket under bar himmel, visar bilder från SvD. Arkivbild. Other: Anders Warne/TT

Tusentals paket ligger dumpade under bar himmel på Arlanda, avslöjar bilder från Svenska Dagbladet. 

– De kan ligga några dagar i regnet, säger Postnords kommunikationschef Thomas Backteman till tidningen. 

Orolig för att nätshoppingen inte ska komma fram hel i jul? Med en dubblering av onlinehandeln i år vädjar Postnord sina kunder att hämta ut sina paket, men de har flera problem med att hantera omfattningen, rapporterar Svenska Dagbladet. 

Bilder som SvD har tagit del av från Postnords terminal på Arlanda visar flera vagnar fulla av postsäckar som innehåller paket. Vagnarna står dumpade under bar himmel och enligt källor till tidningen kan de stå ute i flera dagar.

Tillståndsmyndigheten Post- och telestyrelsen har sett bilderna – de ser allvarligt på situationen och har öppnat ett ärende.

Postnords kommunikationschef Thomas Backteman säger till tidningen att onlineshoppingen har ökat med 100 procent på ett år, vilket skapat en situation där det kan hända att säckarna står utan tak utanför terminalen när det är många säckar som ska omhändertas. 

– De ligger inte upp till en vecka i regnet, de kan ligga några dagar i regnet. De här säckarna är väderbeständiga. Det är ok att de står ute några dagar, säger Thomas Backteman till SvD.

Läs mer: Försenade paket efter rekordstor handel i helgen

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.