Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-04-16 12:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/potentiellt-skadliga-kosttillskott-kan-inte-langre-stoppas-fran-forsaljning/

Ekonomi

Potentiellt skadliga kosttillskott kan inte längre stoppas från försäljning

En prejudicerande dom i Högsta förvaltningsdomstolen gör att det inte längre går att stoppa försäljningen av kosttillskott som anses innehålla skadliga mängder vitaminer eller mineraler. Arkivbild.
En prejudicerande dom i Högsta förvaltningsdomstolen gör att det inte längre går att stoppa försäljningen av kosttillskott som anses innehålla skadliga mängder vitaminer eller mineraler. Arkivbild. Foto: Henrik Montgomery / TT

Det går inte längre att stoppa försäljningen av kosttillskott med halter av vitaminer och mineraler som anses vara skadliga, efter en dom i Högsta förvaltningsdomstolen.

Livsmedelsverket arbetar på att ta fram nya riktlinjer som återigen kan reglera halterna, men innan dess är det upp till konsumenterna att vara vaksamma.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in