Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Pr-chef får gå efter SD-kontakter

Foto: Janerik Henriksson/TT

Pr-byrån Kreabs Sverigechef får gå efter förnyade kontakter med Sverigedemokraterna.

Dagens Industri avslöjade i slutet av september att pr-byråns Sverigechef Markus Uvell haft nära kontakter med personer i SD-toppen. Uvell skrev själv om sina kontakter med SD i en debattartikel i DI.

Avslöjandet gjorde att bland andra Postkodlotteriet valde att frysa sina kontakter med Kreab.

I ett pressmeddelande från företaget uppger man att koncernchefen för Kreab Group, Charlotte Erkhammar, tillfälligt tar över Uvells arbetsuppgifter.

– Vi har olika uppfattningar om hur kontakterna med SD ska hanteras. Men det finns en gräns när officiella kontakter övergår till privata kontakter. Detta var en bidragande orsak till att vi i dag kommit överens om att Markus Uvell ska lämna Kreab.

– Vi har aldrig haft eller kommer att ha några uppdrag med Sverigedemokraterna.

– Men vi kommer givetvis även i framtiden att ha professionella kontakter med samtliga partier, säger Charlotte Erkhammar.

Kreab, som startade 1970, har i dag verksamhet i 25 länder över stora delar av världen. I dag är Sverigedelen 15–20 procent av verksamheten och det största kontoret ligger i Bryssel men med huvudkontoret i Stockholm med sammanlagt 400 medarbetare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.