Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Problem för Elon Musks Tesla

Teslas aktie är på väg mot sin sämsa månad någonsin.
Teslas aktie är på väg mot sin sämsa månad någonsin. Foto: Christophe Ena/AP

Entreprenören Elon Musks prestigeprojekt, Tesla, har stora problem. Aktien är på väg mot sin sämsta månad någonsin med ett kursfall på nästan 25 procent.

Elbilstillverkaren har brottats med stora utmaningar en längre tid och har under 15 år aldrig kunna leverera någon årlig vinst.

Flera faktorer bidrar nu till att aktiekursen under mars månad har rasat 24,9 procent och är på väg mot sin sämsta månad sedan börsintroduktionen 2010.

En federal utredning i samband med en bilkrasch där en Tesla-bil varit inblandad samt sänkt kreditbetyg från kreditvärderingsinstitutet Moody's har båda bidragit till att sänka aktien.

När det gäller kraschen i Kalifornien ska det finnas oklarheter kring om Teslas självkörande bilsystem var påslaget i anslutning till olyckan.

– Det blir värre och värre för varje dag. Alla är oroade, säger Bill Zox, chefsinvesterare vid Diamond Hill Investment Group till Bloomberg om aktieutvecklingen.

Bloomberg uppger att bolaget nu slukar kapital i sådan takt att företagets kassakista kommer att vara tom vid årets slut och man skulle behöva få in två miljarder dollar, cirka 18 miljarder svenska kronor.

Tesla väntas lämna sin nästa delårsrapport i maj.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.