Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-03 22:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/pts-om-postens-framtid-utdelning-farre-dagar-och-langre-till-ladan/

EKONOMI

PTS om postens framtid: Utdelning färre dagar och längre till lådan

De närmaste åren kommer regelverket att behöva förändras för att möta samhällets, företags och privatpersoners förändrade behov av postservice. Det konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS) i en rapport.
Foto: Emil Langvad/TT

Stadsbor kan komma att få längre till postlådan till förmån för glesbygdsbor. Och för att säkra en framtida postservice som går att lita på kommer både leverantörer och konsumenter behöva anpassa sig. Det konstaterar Post- och telestyrelsen (PTS) i sin årliga rapport om den svenska postmarknaden.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.