Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Ramaskri efter självmord i Italien

Italien förfasas efter det att ett pensionärspar begått självmord på grund av sin ohållbara ekonomiska situation. Paret, 62 respektive 68 år gamla, var djupt skuldsatt och levde på kvinnans magra pension.

De hittades hängda i en förrådslokal i östkuststaden Civitanova Marche på fredagen. Efter att ha fått känndeom om tragedin tog senare även kvinnans 72-årige bror sitt liv, genom att dränka sig i havet.

– Det visar på den förödande psykiska effekten som den ekonomiska nöden får på mäns och kvinnors liv, sade Laura Boldrini, talman i parlamentets underhus.

Paret lämnade ett meddelande på en bekants bil där de bad om förlåtelse för sitt drastiska handlande, uppger polisen.

Stadens borgmästare Tommaso Claudio Corvatta säger att de båda makarna valde att begå självmord då de var alltför stolta för att söka hjälp. Lördagen har av borgmästaren förklarats som sorgedag i Civitanova Marche.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.