Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Ränteavdraget – KD öppnar för en sänkning

Kristdemokraterna är beredda att diskutera sänkta ränteavdrag, efter att tidigare sagt bestämt nej. Det skriver Dagens Industri.

– Om det är en del i en större reformering av boendebeskattningen som gör att hushåll som drabbas av nedtrappade ränteavdrag kompenseras på andra sätt så kan det diskuteras, säger Caroline Szyber, bostadspolitisk talesperson för KD, till Dagens industri.

Nyligen bjöd regeringen in Alliansen och Vänsterpartiet till samtal om bostadspolitiken, och statsminister Stefan Löfven förklarade sig beredd att se över även ränteavdragen.

Moderaterna som länge hållit emot förefaller också glänta på dörren för diskussioner om ränteavdragen, skriver DI. Därmed verkar det inte återstå några hårdnackade motståndare bland riksdagspartierna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.