Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-12-11 20:12

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ranteuttalande-brot-negativ-borstrend/

Ekonomi

Kraftfull återhämtning på Stockholmsbörsen

Foto: Stina Stjernkvist/TT

Efter en rejält svängig handelsvecka ser Stockholmsbörsen ut att avsluta med uppåtgående kurser. Inför sluthandeln är OMXS-index upp 1,7 procent stärkt av eftermiddagens amerikanska sysselsättningsrapport.

Rätta artikel

Efter gårdagens kraftiga ras med en nedgång på drygt två procent har Stockholmsbörsen återhämtat sig i linje med utvecklingen i såväl Asien som övriga Europa. Samtliga OMXS30-bolagen ligger på plus där Ericsson går allra bäst.

Ericsson fortsätter sin resa uppåt, i dag med 4,7 procent, efter uppgifter om att Japan också tänker förbjuda produkter från den kinesiska konkurrenten Huawei.

Telekombolaget Tele2 stiger 2,3 procent efter uppgifter om att bolaget tillsammans med Deutsche Telekom ingått ett roamingavtal.

Bland övriga bolag som stärks kraftigt återfinns Swedbank med en uppgång på 3,1 procent och gruvjätten Boliden som lyfter 3,6 procent.

Volvos vd Martin Lundstedt säger i en intervju med Bloomberg att man räknar med fortsatt god efterfrågan i Nordamerika under kommande år och att bolagets prognos för 2019 kan ha varit ”på den konservativa sidan”. Aktien stiger 1,5 procent.

För veckan som helhet är det dock kraftigt nedåt och OMXS-index har backat 4,5 procent.

DAX-index i Frankfurt stiger 0,8 procent medan FTSE100-index lyfter 2,3 procent och CAC-index i Paris klättrar 1,9 procent.

Läs även: Experternas tips när börserna är turbulenta

Ämnen i den här artikeln:

Fed
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt