Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-02-24 22:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/rapparen-jay-z-saljer-del-i-champagnemarke/

Ekonomi

Rapparen Jay-Z säljer del i champagnemärke

Foto: Francois Nascimbeni/AFP

Rapparen Jay-Z säljer hälften av sitt champagnemärke Armand de Brignac till det franska lyxkonglomeratet LVMH.

Direkt Text

Det rapporterar New York Times.

De finansiella villkoren offentliggörs inte, men enligt parterna innebär affären att märket får tillgång till såväl LVMH:s organisation och distribution som Jay-Z:s status som livsstilsikon.

Champagne som varugrupp har drabbats hårt av coronapandemin, men enligt Jay-Z har marknaden återhämtat sig från en inledande skarp nedgång och ligger nu på en nivå runt 20 procent under den tidigare.

Både Jay-Z och LVMH uppger att de hoppas på att ”superlyx”-segmentet kommer att vara ett av de första att återhämta sig efter pandemin. Till det får Armand de Brignac räknas, då en normalstor flaska i USA kostar omkring 300 dollar medan en 30-liters ”Midas”-flaska kostar närmare 65.000 dollar.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt