Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-07 08:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ras-for-kladkedja-pa-new-york-borsen/

EKONOMI

Ras för klädkedja på New York-börsen

Efter gårdagens tydliga uppgång är det nedåt på New York-börsen. Efter en halvtimmes handel sjunker Nasdaqs kompositindex 0,5 procent, Dow Jones industriindex faller lika mycket medan S&P 500 är ned 0,2 procent.

TT Text

Under morgonen har centralbankschefen Jerome Powell åter igen upprepat hur Fed ska fortsätta bekämpa den stigande inflationen, detta i samband med att han deltog vid en frågestund arrangerad av amerikanska tankesmedjan Cato Institute. Däremot gavs inga tydliga ledtrådar kring om Fed kommer att höja styrräntan med 50 eller 75 punkter vid nästa räntemöte kommande vecka.

På bolagsnivå lyfter bland annat vaccintillverkaren Moderna med 2,6 procent och Twitter stiger 1,5 procent. Klädkedjan American Eagle Outfitters rasar 10,5 procent efter att ha presenterat nya delårssiffror.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt