Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-06 19:22

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/rattegang-mot-179-atalade-i-stor-bedrageriharva-inleds/

EKONOMI

Rättegång mot 179 åtalade i stor bedrägerihärva inleds

Rättegången i Stockholms tingsrätt har kopplingar till bedrägeri och granatattacken i Hässelby förra året. På bilden syns när polisens tekniker säkrar bevis efter att två handgranater kastats mot en banktjänstemansvilla i Hässelby i februari 2018.
Rättegången i Stockholms tingsrätt har kopplingar till bedrägeri och granatattacken i Hässelby förra året. På bilden syns när polisens tekniker säkrar bevis efter att två handgranater kastats mot en banktjänstemansvilla i Hässelby i februari 2018. Foto: Janne Åkesson/Swepix

Nu inleds rättegången i den stora bedrägerihärvan där 179 personer står åtalade. Ligan tros ha utnyttjat svenska kreditinstitut och långivare för bedrägerier i omfattningen 30 miljoner kronor.

Åklagaren i ärendet bekräftar nu också koppling mellan bedrägerierna och granatattacken mot en banktjänsteman i Hässelby förra året.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in