Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Redan rea på Iphone 5C

Foto: Marcio Jose Sanchez/TT

Lågprisvarianten av Iphone blir ännu billigare. Redan nu, en knapp månad efter lanseringen, sänker flera återförsäljare priset rejält.

För cirka en månad sedan lanserades en billigare variant av Iphone. Modellen kallas Iphone 5C och har fram tills nu sålts för cirka 635 kronor.

Men de senaste dagarna har flera återförsäljare gått ut med kampanjer som reducerar priset ytterligare. Nu kostar telefonen mellan 290 och 320 kronor för den som tecknar ett abonnemang på två år. Det uppger den amerikanska tv-sajten CNN.

Flera analytiker har förutspått att försäljningen av Iphone 5C inte skulle gå lika bra som den dyrare varianten Iphone 5S som lanserades samtidigt, enligt CNN.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.