Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-27 16:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regelandring-vantas-snart-far-alla-attefallshus-bli-30-kvadratmeter/

EKONOMI

Regeländring väntas: Snart får alla attefallshus bli 30 kvadratmeter

Den 1 augusti 2020 får attefallshus som används till garage, bastu eller gäststuga vara 30 kvm. Tidigare har det enbart gällt byggnader som används som bostadshus.
Den 1 augusti 2020 får attefallshus som används till garage, bastu eller gäststuga vara 30 kvm. Tidigare har det enbart gällt byggnader som används som bostadshus. Foto: Erik Ardelius

Från den 1 augusti i år får samtliga så kallade attefallshus vara 30 kvadratmeter i stället för 25. Det väntas riksdagen besluta om nästa vecka.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.