Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-16 02:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-45-miljoner-till-arbete-emot-diskriminering/

Ekonomi

Regeringen: 4,5 miljoner till arbete emot diskriminering

Jämställdhetsminister (MP) Åsa Lindhagen. Foto: Elin Åberg

Fler arbetsgivare behöver lära sig att förebygga diskriminering på jobbet. Diskrimineringsombudsmannen får 4,5 miljoner av regeringen för att sprida kunskap om diskriminering. 

2017 skärpte regeringen diskrimineringslagen. Sedan dess är arbetsgivare skyldiga att undersöka risker för diskriminering. Dessutom ska de vidta aktiva åtgärder och följa upp arbetet. Ett år senare kände bara fyra av tio chefer till vad de nya reglerna gick ut på, enligt en undersökning av Diskrimineringsombudsmannen (DO). 

Nu vill regeringen öka kunskapen hos landets arbetsgivare. 4,5 miljoner går till DO:s informationsinsatser. Exakt hur pengarna ska användas är upp till myndigheten att avgöra, enligt jämställdhetsminister Åsa Lindhagen (MP).

– Vi måste förebygga diskriminering mer än vad vi gör i dag, därför är det viktigt att sprida kunskap om hur arbetsgivare kan vidta aktiva åtgärder, säger Åsa Lindhagen.

Men regeringens satsning går inte hem hos Vårdförbundet. 

– Om vi tittar till hela arbetsmarknaden är det noll rent resursmässigt, spontant känns 4,5 miljoner väldigt lite, säger Ann Johansson, vice förbundsordförande på fackorganisationen Vårdförbundet. 

Ann Johansson, förbundsordförande på fackorganisationen Vårdförbundet. Foto: Dan Lepp

Framför allt tycker hon att vi bör ta tillvara på dagens arbetsmiljölagstiftning och det systematiska arbetsmiljöarbetet. Ett problem är att alla arbetsgivare inte tillämpar den.

– Det handlar om tillämpning, uppföljning och utbildning av chefer inom vården, vi ser framför allt brister i att man inte följer dagens författningar, säger Ann Johansson. 

Redan förra året fick DO och Arbetsmiljöverket i uppgift att ta fram olika informationsinsatser. Sedan dess har en broschyr släppts och ett seminarium för myndighetschefer. Dessutom har en digital plattform lanserats. Portalen ska framför allt ge stöd och råd kring sexuella trakasserier på arbetsplatsen. 2020 kommer myndigheternas arbete följas upp. 

– Det blev tydligt under metoo att kvinnor måste få känna sig trygga på sina arbetsplatser, säger Åsa Lindhagen. 

Förra hösten tillsatte regeringen en ny utredning om diskrimineringslagen. Syftet är att granska möjligheten att vidta starkare sanktioner mot arbetsgivare som inte följer lagen. Dock drog den omtumlade regeringsbildningen ut på tillsättningen av utredare. 

– Jag hoppas att utredningen snart ska komma igång, säger Åsa Lindhagen. 

Senast 30 september ska regeringens utredning redovisas. Fackorganisationen Akademikerförbundet SSR vädjar till regeringen att se över ett av deras förslag. I flera år har fackförbundet drivit frågan om en egen ombudsman för diskriminering i arbetslivet, även förkortat ODA.

– Dagens DO har alla typer av diskriminering på sitt bord, det är alldeles för komplext och det händer alldeles för lite, ODA skulle effektivisera arbetet med diskriminering i arbetslivet, säger Heike Erkers, ordförande för Akademikerförbundet SSR. 

Heike Erkers, ordförande för Akademikerförbundet SSR. Foto: Gunnar Ask/TT

Att regeringen satsar 4,5 miljoner tycker hon är positivt. Dock understryker Heike Erkers att frågan handlar om mer än bara pengar och resurser. 

– Diskriminering i arbetslivet är komplexa frågor, såsom löneskillnader, dessutom har vi arbetsmiljölagen som gäller, då behövs särskild känsla och kompetens vilket ODA bidrar med, säger hon.

 

Läs mer: Regeringen satsar miljoner mot sexuella trakasserier 

Läs mer: Arbetsgivare struntar i skärpt diskrimineringslag