Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-01-22 19:57

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-arbetsformedlingen-ska-reformeras/

EKONOMI

Regeringen: Arbetsförmedlingen ska reformeras

Riksrevisionen kritiserar regeringen och Arbetsförmedlingen för att ha missat att att arbetslösa över 55 år fastnar i arbetslöshet. Arbetsmarknadsministern efterlyser mer träffsäkra bedömningar av vilket stöd den arbetssökande behöver. Samtidigt ska regeringen med Centerpartiet och Liberalerna ta fram ett förslag för att reformera Arbetsförmedlingen.
Riksrevisionen kritiserar regeringen och Arbetsförmedlingen för att ha missat att att arbetslösa över 55 år fastnar i arbetslöshet. Arbetsmarknadsministern efterlyser mer träffsäkra bedömningar av vilket stöd den arbetssökande behöver. Samtidigt ska regeringen med Centerpartiet och Liberalerna ta fram ett förslag för att reformera Arbetsförmedlingen. Foto: Jessica Gow/TT

Riksrevisionen fastslår i en rapport att regeringen och Arbetsförmedlingen har missat risken att äldre fastnar i arbetslöshet.

– Det är en viktig fråga Riksrevisionen granskat. Regeringen tillsammans med Centern och Liberalerna håller just nu på och tar fram ett förslag på hur vi ska reformera Arbetsförmedlingen. Det kommer bli den största förändringen på länge, säger arbetsmarknadsministern Eva Nordmark.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in