Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Regeringen firar midsommar med höjda löner

Regeringen kan snart ta ledigt och börja fira midsommar med höjda löner. Statsrådsarvodesnämnden har i dag beslutat att höja statsrådens arvoden den 1 juli 2015. Det framgår av ett pressmeddelande.

Statsminister Stefan Löfven får en höjning från 156.000 till 160.000 kronor per månad. Det är 4.000 kronor mer i månaden eller en ökning på 2,6 procent. Stefan Löfven drar därmed in 1,92 miljoner kronor om året. Statsministern har också 26 procent högre lön än övriga statsråd.

De övriga statsråden får en höjning av månadslönen från 124.000 till 127.000 kronor. Det är en ökning med 3.000 kronor i månaden, motsvarande en höjning med 2,4 procent. Det innebär att Magdalena Andersson och hennes kollegor tjänar 1,52 miljoner kronor om året.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.