Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-11 11:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-miljardsatsar-pa-yrkeshogskolor-fler-ska-kunna-studera-2021/

EKONOMI

Regeringen miljardsatsar på yrkeshögskolor: ”Fler ska kunna studera 2021”

Linnéa Mellander läser programmet ”Data analyst” på Hyper Island i Stockholm, och hon tror att behovet av dataanalytiker kommer fortsätta öka på arbetsmarknaden.
Linnéa Mellander läser programmet ”Data analyst” på Hyper Island i Stockholm, och hon tror att behovet av dataanalytiker kommer fortsätta öka på arbetsmarknaden. Foto: Magnus Hallgren

Yrkeshögskolorna i landet ökar i popularitet – i år har fler än någonsin ansökt om att få bedriva yrkesutbildningar och samtidigt ökar antalet sökningar för att få studera vid en YH-utbildning.
Nu satsar regeringen 3,6 miljarder kronor på Myndigheten för Yrkeshögskolan.

– Pengarna kommer gå till fler studieplatser i hela landet, säger Johan Lindahl, pressansvarig på MYH.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.