Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-03-25 23:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-och-lo-synar-nuder-anklagelser/

Ekonomi

Regeringen och LO synar Nuder-anklagelser

Foto: Ola Axman/Aftonbladet/TT

Finansdepartementet undersöker anklagelserna som riktats mot Pär Nuder, styrelseordförande i Tredje AP-fonden, om ”olämpligt beteende”. Det uppger finansmarknadsminister Per Bolunds (MP) pressekreterare Frida Färlin.

Rätta artikel

”Vi undersöker vad som har hänt och har kontakt med inblandade parter. Vi tar det här på största allvar. Departementet följer ärendet och vi ser till att skaffa oss information just nu”, skriver Frida Färlin i en kommentar till SVT Nyheter.

Styrelseproffset Pär Nuder, socialdemokratisk finansminister 2004–2006, avgick tidigare i veckan med omedelbar verkan från posten som styrelseordförande för det börsnoterade skidanläggningsbolaget Skistar.

Skistaravhoppet ägde rum sedan det kommit uppgifter till majoritetsägaren Ekhaga Utveckling om att Nuder uppträtt olämpligt i samband med skid-VM i Åre.

Pär Nuder har tillbakavisat uppgifterna och sagt att det handlar om en maktkamp inom Skistar.

Han är vid sidan av det avslutade styrelseuppdraget i Skistar styrelseordförande i Tredje AP-fonden på regeringens uppdrag. Han är även styrelseordförande i pensionsjätten AMF, där LO och Svenskt Näringsliv äger hälften vardera.

– Vi försöker ta reda på vad som hänt, säger Jon Andersson, pressekreterare på LO till TT.

Innan dess har LO inget mer att säga.

Pär Nuder är även styrelseordförande i fastighetsbolaget Hemsö och styrelseledamot i det börsnoterade fastighetsbolaget Fabege.

Läs även: Pär Nuder avgår som ordförande för Skistar