Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Regeringen ska se över lotterilagen

Regeringen har beslutat om direktiv till en särskild utredare som bland annat ska lämna förslag för att det så kallade främjandeförbudet i lotterilagen ska bli effektivare.

Främjandeförbudet syftar till att de som ordnar spel utan svenskt tillstånd inte ska kunna marknadsföra sig i Sverige. Trots att bestämmelsen finns förekommer omfattande annonsering för spelbolag som inte har tillstånd i tv, dagspress, radio eller via nätet.

Högsta domstolen har prövat lotterilagens sanktioner på den här punkten och kommit fram till att de är diskriminerande eftersom den som främjar ett utländskt lotteri i vissa fall kan straffas strängare än om det gällt ett otillåtet svenskt lotteri. Därför behöver lagen ses över.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.