Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-05-28 18:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-skickar-extrapengar-for-att-snabba-pa-forsenade-jarnvagsbyggen/

EKONOMI

Regeringen skickar extrapengar för att snabba på försenade järnvägsbyggen

På delar av de nya järnvägarna kan det bli aktuellt med landbroar. Såhär skulle det det kunna se ut, enligt en illustration av Skanska. För just Ostlänken är dock landbroar i mycket liten grad aktuellt.
Illustration: Skanska Sverige AB

För att inte ytterligare försena infrastrukturprojekt som järnvägarna Ostlänken, Göteborg-Borås, Lund-Hässleholm och Norrbotniabanan har regeringen beslutat att länsstyrelserna ska få extrapengar.

– Jag är angelägen om att korta ledtiderna, i dag har vi en utmaning med att planeringsarbetet tar mycket lång tid, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.