Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer
169 kr/månad

Vakna med DN på helgen. Halva priset på papperstidningen i tre månader!

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-07-15 22:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-vill-forbjuda-plastmuggar/

Ekonomi

Regeringen vill förbjuda plastmuggar

Arkivbild. Foto: Jessica Gow/TT

Tillsammans med Centerpartiet och Liberalerna vill regeringen utreda ett förbud mot plastmuggar och livsmedelsbehållare av plast, rapporterar 

Sveriges Radio Ekot.

TT Text

Strax före årsskiftet kom EU-länderna överens om att förbjuda sugrör, bestick och tallrikar i plast från år 2021. Men regeringen vill gå längre än så och förbjuda produkter som ofta skräpar ner svenska stränder.

Produkterna ska ersättas med annat material och miljöminister Isabella Lövin säger till Ekot att producenter och leverantörer av engångsplast kommer att behöva tänka nytt.

– Bland annat ska utredningen titta på om det ska vara ett tvång att restauranger och andra ska kunna leverera mat i medhavda behållare eller om man kan införa någon typ av pantsystem eller också att man får övergå till andra material än plast, säger hon till radion.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Rätta artikel

Kommentera artikeln

I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt