Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Regeringen vill ha fyra spår Stockholm–Uppsala

Fler spår till Uppsala. Arkivbild.
Fler spår till Uppsala. Arkivbild. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Regeringen vill bygga ut tågtrafiken på sträckan Stockholm-Uppsala. Med start 2024 ska hela sträckan byggas ut till fyra spår.

– Det här är mycket behövligt för alla arbetspendlare som reser här i dag och som kommer att resa här i framtiden, säger statsminister Stefan Löfven (S).

Inom kort ska regeringen lägga fram den kommande planen för transportinfrastruktur. En del i planen blir att hela sträckan Stockholm-Uppsala byggs ut till fyra spår. Det innebär att dagens spår kompletteras från länsgränsen fram till Uppsala.

Utbyggnaden omfattar även två nya stationer, en i södra Uppsala och en i Knivsta.

Enligt vice statsminister Isabella Lövin (MP) bedömer Trafikverket att den här utbyggnaden kan leda till att mellan 50.000 och 100.000 nya bostäder kan byggas.

- Det gör att det här är en samhällsekonomiskt väldigt lönsam investering, säger Isabella Lövin.

Utbyggnaden beräknas vara klar 2029.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.