Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-09-30 15:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/regeringen-vill-infora-kvotplikt-pa-inblandning-av-atervunna-ravaror/

EKONOMI

Regeringen vill införa kvotplikt på inblandning av återvunna råvaror

Regeringen vill införa krav på att en kvot av återvunnet material ska ingå i vissa produkter. Vilka material som omfattas ska Naturvårdsverket utreda.
Foto: Audun Braastad/TT

Regeringen vill införa krav på inblandning av återvunnen råvara i vissa produkter. Det är en av åtgärderna i regeringens handlingsplan för omställningen till en cirkulär ekonomi.

– Kärnan i det här arbetet är att vi behöver hushålla bättre med våra resurser, sade miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) när hon presenterade förslagen under fredagen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis till lucia.

Alla artiklar gratis fram till 13 december, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

  • DN.Prio

    Dagligt nyhetsbrev med handplockad läsning

  • DN.se

    Obegränsad tillgång till alla artiklar på DN.se

  • e-DN

    Tidningen i digital version (Ingår första 30 dagarna)

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.