Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Reinfeldt vill inte spekulera i konkurs

Statsminister Fredrik Reinfeldt betonar att han inte vill spekulera i en konkurs för Saab. På frågan om vad regeringen kan göra för att hjälpa de Saabanställda, svarar han därför försiktigt:

– Det finns en väldigt upparbetad förmåga och erfarenhet i Sverige att stödja människor i omställning. Det är människorna vi ska satsa på, det är människorna vi ska hjälpa att komma vidare till den del av ekonomin som växer, säger han.

– Vi har det uppenbara ansvaret att finnas till stöd för olika former av omställning om det skulle bli aktuellt.

Reinfeldt uppger att han tror på "den svenska modellen att satsa på människor, inte bevara strukturer och fabriker precis som de alltid sett ut".

– Jag tror på en ekonomi som har förmåga att ställa om. Där människor kan komma vidare till den delen av ekonomin där jobben växer, där det finns tillväxt. Vi ska bara säkerställa att man får hjälp på vägen om det behövs, säger Reinfeldt

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.