Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-12 11:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/rekordlag-ranta-pa-studielanet-nasta-ar/

Ekonomi

Rekordlåg ränta på studielånet nästa år

Bild 1 av 5 Matilda Sederholm, 29, marknadsförare, Vasastan och Carin Lundberg, 24, marknadsförare, Östermalm.–Det är inget som jag har tänkt på och jag kommer inte att agera på det heller. Det gäller även om räntan sjunker ännu lägre, säger Matilda Sederholm.
Foto: Daniel Ågren
Bild 2 av 5 Erika Goldkuhl, 40, jurist, Bromma.–När det gäller räntan tänker jag inte främst på studielånen utan på bolånen. Men många rekommenderar ju att man låter bolånet vara.
Foto: Daniel Ågren
Bild 3 av 5 Daniel Goody, 38, teknisk chef, Malmö. –Det har jag inte tänkt så mycket på tidigare. Men jag betalar ju av mina studielån och det här ska jag definitivt kolla upp.
Foto: Daniel Ågren
Bild 4 av 5 Stefan Högberg, 41, konsult, Täby.–Jag har tänkt på att räntan är låg och jag försöker betala av så mycket som möjligt. Jag vill bli av med skulden för framtiden.
Foto: Daniel Ågren
Bild 5 av 5 Eddie Brandt, 23, kock, Jakobsberg.–Det visste jag inte om, men det tycker jag bara är positivt. Jag kommer att betala in mer på lånet framöver.
Foto: Daniel Ågren

Räntan på CSN-lånen sänks för sjunde året i rad och fortsätter att ligga under bolåneräntan. Nästa år väntas CSN-räntan bli rekordlåga 0,6 procent och den kan bli ännu lägre 2017.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in