Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Rekordsiffra för SAS

Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Leif R Jansson/TT

Under juli reste totalt 2,8 miljoner passagerare med SAS – en rekordnotering för en julimånad. Det innebär en ökning med 2,5 procent jämfört med juli 2016.

Bolagets så kallade kabinfaktor, som speglar hur välfyllda flygplanen är, steg samtidigt med 1,7 procentenheter till 86,5 procent.

Den så kallade yielden, passagerarintäkterna delat med passagerarkilometer, ökade med 2 procent jämfört med juli i fjol, enligt preliminära siffror som justerats för valutaeffekter.

På Stockholmsbörsen steg aktien med 1 procent till 20 kronor i samband med att passagerarstatistiken presenterades.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.