Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Reseaktier ner efter Brysseldåd

Stockholmsbörsen fortsätter att falla, i linje med utvecklingen på de ledande Europabörserna. Rese- och flygbolag hör till de största förlorarna efter morgonens explosioner i Bryssel.

Klockan 14.30 har OMXS-index backat med 0,7 procent till 478,9. Börserna i London, Paris och Frankfurt har fallit med mellan 0,4 och 0,8 procent.

SAS-aktien har återhämtat en del av morgonens tunga fall men har fortfarande tappat 1,9 procent. I London har branschkollegan IAG – moderbolag till British Airways och Iberia – fallit med 2,4 procent. Även hotellkedjor och researrangörer har en dålig börsdag. TUI, som bland annat äger Fritidsresor, har fallit med 3,1 procent på Frankfurtbörsen.

Den största förloraren bland de mest omsatta aktierna i Stockholm är SSAB, vars aktie har fallit med 2,8 procent. Andra förlorare är Fingerprint Cards, som har fallit med 2,3 procent, Astra Zeneca, ner 2,1 procent och Swedbank, ner 1,5 procent.

Däremot så har Securitas klättrat med 2,8 procent, Electrolux har stigit med 0,3 procent och Telia Sonera har stigit med 0,2 procent.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.