Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-10-22 20:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/riksdagen-foreslas-klubba-cementaundantag/

EKONOMI

Riksdagen föreslås klubba Cementaundantag

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Miljö- och jordbruksutskottet föreslår att riksdagen ska säga ja till den undantagslag som regeringen tagit fram för Cementa. Den ska ge bolaget möjlighet att fortsätta brytning av kalk samt cementproduktion på Gotland efter den sista oktober, när det nuvarande tillståndet går ut.

TT Text

Redan i morgon, den 29 september, ska riksdagen rösta om förslaget från utskottet. Det finns inga reservationer. Vänsterpartiet var inne på att rösta nej, men partiledningen styrde om kursen till ett ja.

Cementa har redan lämnat in den ansökan om förlängt ”akut” tillstånd som regeringen ska ta ställning till med undantagslagen som grund. Lagen ska träda i kraft den 15 oktober och regeringen väntas fatta beslut om ansökan ungefär samtidigt.

Läs mer: Cementa får tidsfrist

Ämnen i artikeln

Cementa
Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt