Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-18 08:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/riksdagspartierna-eniga-stockholm-ska-betala-dubbelt-for-att-landsbygden-ska-leva/

Ekonomi

Riksdagspartierna eniga: Stockholm ska betala dubbelt för att landsbygden ska leva

01:38.

10 000 statliga jobb ska flyttas från Stockholm, nedskrivningar av arbetsgivaravgifter och studielån i utsatta kommuner och särskilda landsbygdslån för bostäder. Det är några av förslagen som tagit fram av Landsbygdskommitténs för en mer levande landsbygd.

Bild 1 av 1 På onsdagen överlämnande den parlamentariska landsbygdskommitténs ordförande Johan Persson (t.v.) utredningens slutbetänkande till landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (t.h.).
Bild: Jonas Ekströmer/TT

Stockholmsområdet ska betala dubbelt för att landsbygden ska leva. Det anser samtliga åtta riksdagspartier i landsbygdskommittén som på onsdagen lade fram sitt slutbetänkande. Partierna är överens om att flytta ut 10 000 statliga jobb och göra reseavdraget avståndsbaserat. Det skulle innebära att många som kör bil till jobbet kring Stockholm går miste om avdraget.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in