Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-22 11:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/riksrevisionen-allvarliga-brister-nar-domstolar-betalar-ut-ersattning/

EKONOMI

Riksrevisionen: Allvarliga brister när domstolar betalar ut ersättning

Svenska domstolar betalade ut över tre miljarder kronor till offentliga försvarare och rättsliga biträden under 2020. Men enligt Riksrevisionens granskning finns allvarliga brister när domstolarna ska avgöra om summorna är rimliga.

– Hanteringen är utformad på ett sätt som ger mycket dåliga förutsättningar för en god intern kontroll, säger Per Dackenberg, ansvarig för granskningen, i ett pressmeddelande.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till nationaldagen.

Alla artiklar gratis fram till 6 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.