Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-11-29 09:37

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/rott-kott-okar-risken-for-cancer/

EKONOMI

Rött kött ökar risken för cancer

Livsmedelsverket vill att vi ska hålla igen på fettet för att må bra och hålla vikten. Under trettio års tid åt svenskarna också lite mindre fett. Men vi fortsatte ändå att gå upp i vikt och drabbades av hjärtsjukdomar. Det behöver alltså inte vara fettet i maten som är boven. Ändå kämpar Livsmedelsverket på med sin nyckelhålsmärkning.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.