Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-21 19:13 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/ryskt-verk-salt-for-76-miljoner/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Ryskt verk sålt för 7,6 miljoner

"The battle of Bomarsund" är målad av nationalkonstnären Ivan Konstantinovich Aivazovsky.
"The battle of Bomarsund" är målad av nationalkonstnären Ivan Konstantinovich Aivazovsky. Illustration: Ivan Konstantinovich Aivazovsky
Det ryska nyupptäckta konstverket "Slaget vid Bomarsund" såldes under tisdagen för 7,6 miljoner kronor på Uppsala Auktionskammare.

Bakom verket, som även kallats "skräpmålningen", står den ryska nationalkonstnären Ivan Konstantinovich Aivazovsky.

En svensk privatperson, som hade ärvt målningen, lämnade in den till ett online-auktionshus i Stockholm där den först fick ett utropspris på 10 000 kronor. Online-auktionshuset anade dock att verket var intressantare än så och kontaktade Uppsala auktionskammare.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.