Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

S avvisar LO:s skatteförslag

Socialdemokraternas ekonomisk-politiska talesperson Magdalena Andersson tycker det är bra att ännu en röst, LO-ekonomerna, vill ha en bred skatteöversyn. Men hon är ointresserad av de flesta av de konkreta förslagen som förs fram.

– Delar av det känns inte så intressant.

Vad är det?

– Ja, vi har ju inga förslag om att ta bort jobbskatteavdragen och inget förslag om att återinföra fastighetsskatten, säger Andersson, som under sin tid i regeringskansliet var med när Göran Perssons regering avskaffade arvsskatten.

Det finns, framhåller hon, inga tankar på att återinföra arvsskatt. Och även om det enligt henne finns ekonomer, och vettiga argument, som är för att återinföra fastighetsskatten så menar Magdalena Andersson att "svenska folket", i två val på raken har gett besked om att fastighetsskatten inte går hem i stugorna.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.