Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Så blir kommunalskatten i din kommun

Other: Christine Olsson/TT

En sammanställning på hur stor kommunalskatten blir i landets kommuner presenterades av SCB på fredagen. I 13 kommuner får invånarna räkna med en höjd skattesats medan man i fyra kommuner i stället kan räkna med en sänkning, enligt Statistiska centralbyrån (SCB).

I Höörs respektive Österåkers kommun sker de största förändringarna. Höörs invånare får en skattesats på 32,57 procent, en höjning med 0,95 procentenheter, enligt SCB.

I Österåker blir skattesatsen 29,43 procent, en minskning med 0,4 procentenheter. Dorotea fortsätter samtidigt att ha landet största kommunalskatt, 35,15 procent.

Vellinge kommun återfinns i andra änden av tabellen med 29,19 procent. Den genomsnittliga kommunala skattesatsen blir samtidigt oförändrad och uppgår till 32,12 procent.

Se vilken skattesats om gäller i din kommun i tabellen under.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.