Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Så fixar du Facebooks nya profilsida redan nu

De kommande veckorna ska Facebook successivt lansera sitt nya, mer överskådliga sätt att presentera din profilsida – Timeline. Men redan nu kan du skaffa möjligheten om du följer instruktionerna nedan.

Börja med att logga in och gå in på utvecklarsidan där du klickar på ”Allow” för att över huvud taget kunna gå vidare. På nästa sida ser du till att skapa en ny app genom att just klicka på ”Create New App”.

Därefter sätter du namn på din Timeline-app och accepterar Facebooks integritetspolicy genom att bocka för rutan nertill. Fortsätt till nästa sida där du bekräftar att du inte är en maskin, det vill säga skriv ner de ord du ser i den så kallade ”Captcha”-rutan och se till att det är mellanslag mellan orden.

Nu bör du vara på en sida som är rubricerad ”Apps>(namnet på din Timeline-app)>Basic”. Där klickar du på ”Open Graph” och fyller i de två textfälten på nästa sida. Klicka ”Get started”, klicka förbi nästa sida och nästa igen så du hamnar på sidan som är rubricerad ”Apps>(namnet på din Timeline-app)>Open Graph”.

Så var det klart. Och om du nu bara väntar ett par minuter ska du se att du på din profilsida blir inbjuden till att sätta igång Timeline, vilket också det kan kräva en stunds väntan. Det är Mashable som på detta användarvänliga vis upplyser om hur du kan förekomma lanseringen som egentligen startar senare kommande vecka.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.