Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-27 10:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sa-havererade-vastlanken-dokument-visar-sylvass-kritik-mot-utsparkad-byggare/

EKONOMI

Så havererade Västlänken – dokument visar sylvass kritik mot utsparkad byggare

En av de arbetstunnlar som sprängts fram för bygget av pendeltågstunneln Västlänken. Just denna bild från Korsvägen. Det hävda kontraktet avser en annan del av projektet. Bilden tagen för två år sedan.
Foto: Tomas Ohlsson

Arbetsvägran, svagt ledarskap och ett undermåligt utfört arbete.

Trafikverket riktar mycket skarp kritik mot det byggkonsortium som nyligen kastades ut från Västlänkenbygget i Göteborg – och bekräftar att förseningarna kunnat bli ännu större än tidigare känt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.