Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 03:02

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sa-kan-segregationen-bromsas/

EKONOMI

Så kan segregationen bromsas

”Näringslivet har ett ansvar att skapa bättre betalda, meningsfulla jobb” säger Charlotta Mellander, Professor på Handelshögskolan i Jönköping.
”Näringslivet har ett ansvar att skapa bättre betalda, meningsfulla jobb” säger Charlotta Mellander, Professor på Handelshögskolan i Jönköping. Foto: Anders Hansson

De moderna städerna faller samman av sin egen attraktionskraft. Gentrifiering och segregation delar upp oss i allt mer väldefinierade socioekonomiska öar, menar forskarna Richard Florida och Charlotta Mellander. Men det går att bromsa utvecklingen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till valet!

Alla artiklar gratis fram till 11 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.