Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Så maximerar du föräldraledigheten

Spelar du dina kort rätt kan du som nybliven förälder maximera din ledighet – och samtidigt hålla ekonomin stabil.
Spelar du dina kort rätt kan du som nybliven förälder maximera din ledighet – och samtidigt hålla ekonomin stabil. Foto: Izabelle Nordfjell/TT

Reglerna för föräldrapenning kan vara svåröverskådliga. Men genom att spela sina kort rätt kan nyblivna föräldrar maximera sin ledighet och samtidigt hålla privatekonomin stabil. 

DN har talat med Försäkringskassans expert Niklas Löfgren som ger sina bästa råd – och samtidigt varnar för allvarliga fallgropar.

Sveriges lagstiftning för föräldraledighet beskrivs ofta som en av världens mest generösa. Inte minst de regler som medger att även nyblivna pappor har tre månader som inte går att överlåta har fått internationell uppmärksamhet. Men bestämmelserna har samtidigt ändrats flera gånger de senaste åren och många nyblivna föräldrar är osäkra på hur man ska lägga upp sin ledighet och hur dagarna ska fördelas dem emellan. 

Försäkringskassans expert, den familjeekonomiska talespersonen Niklas Löfgren, reder ut sätten man kan maximera sin föräldraledighet på och samtidigt behålla den privatekonomiska situationen på bästa nivå – beroende på inkomstläge. Följande exempel utgår från det vanligaste scenariot: två föräldrar som båda är vårdnadshavare för barnet.

En förutsättning är att ha byggt upp sin sjukpenningsgrundande inkomst, SGI, så gott det går innan man får barn. Den grundläggande principen är att en högre inkomst inför förlossningen ger möjligheter till längre föräldraledighet på ett sätt som lägre inkomster inte gör. 

Med mindre pengar att röra sig med minskar också utrymmet för att kunna vara hemma med sitt barn, och föräldrarna kan kanske inte portionera ut de totalt 480 dagarna på ett optimalt sätt för att maximera ledigheten – eller har kanske inte ens råd att använda alla dessa dagar.

– Har man det kärvt och vill maximera det ekonomiska så får man ju ta ut sju dagar i veckan för att få maximal lön. Och då försvinner ju dagarna mycket snabbare, säger Niklas Löfgren. 

Nyckeln till att maximera sin föräldraledighet, för de flesta nyblivna föräldrar, är att fokusera på det första året efter barnets födelse. Just det första året är speciellt på ett avgörande sätt: ens SGI påverkas inte av hur man väljer att ta ut sina föräldradagar under det första året. Först när det första året har gått är det viktigt för den förälder som är hemma med barnet att inte vara hemma utan att ta ut föräldradagar. 

– Efter barnets ettårsdag måste man fylla ut minst fem dagar i veckan. Det rekommenderar vi verkligen. Annars riskerar man att inte få ersättning om man själv skulle bli sjuk, säger Niklas Löfgren och hänvisar till att detta gäller om man själv tidigare har arbetat heltid och sedan inte vill arbeta alls i samband med föräldraledigheten.

Under det första året finns det enligt Niklas Löfgren dock ett utrymme för att testa hur många betalda föräldradagar man behöver ta ut per vecka. Av de 480 dagarna föräldrarna har att dela på är 390 av typen hög ersättning – ”föräldrapenning på sjukpenninggrundande nivå” – vilket ger knappt 80 procent av ens tidigare lön upp till ett tak som ligger på knappt 38.000 kronor i månaden. Därutöver är de resterande totalt 90 dagarna av typen lägstanivådagar. Då är ersättningen fast, och ger 180 kronor per dag. 

Men innan man kan börja använda lägstanivådagarna måste man ha använt 180 av dagarna med hög ersättning. För de allra flesta familjer, förutom de som har det mycket gott ställt ekonomiskt, kommer därför dessa 180 dagar med hög ersättning typiskt att behöva portioneras ut under det första året.

Hur gör man då om man vill maximera föräldraledigheten?

– Det beror på vilka ekonomiska förutsättningar man har. Man får laborera och se vad man klarar ekonomiskt för att vara ledig. Men efter barnets ettårsdag måste man fylla ut minst fem dagar i veckan. Man kan laborera och mixtra under det första året kanske, men sen måste man försöka ta ut minst fem dagar i veckan. 

Alternativen för att maximera föräldraledigheten är alltså beroende på inkomst – givet att man följer den starka rekommendationen att inte försämra sin SGI genom att inte ta ut tillräckligt många föräldradagar efter barnets ettårsdag. I det ena extremläget, för familjer med ansträngd ekonomi, tar man ut sju dagar i veckan. Då tar de 390 högnivådagarna slut på 55 veckor – drygt ett år. Sedan kan de återstående 90 lågnivådagarna ge ytterligare knappt 13 veckors föräldraledighet.

I det andra extremläget, för familjer med bra ekonomiska förutsättningar, kan man helt strunta i att ta ut dagar under det första året. Därefter tar man ut fem dagar i veckan och kan på så sätt ändå behålla sin SGI. Den totala föräldraledigheten blir på detta sätt ett år obetalt, 78 veckor med högnivådagar och 18 veckor med lågnivådagar – totalt ungefär två år och tio månaders föräldraledighet. 

Mellan dessa två extremlägen finns därför möjligheter att under det första året ta ut det antal dagar av olika typ på ett sätt som passar ens ekonomi. 

– Under ett år behöver man inte ta ut något alls. Men det är kanske lite svårt för de allra flesta familjer, säger Niklas Löfgren.

Det är också möjligt att använda röda dagar för att förlänga föräldraledigheten. Tricket är att lägga semestern på veckor där man utnyttjar den ”naturliga ledigheten” på röda dagar maximalt. Men metoden har sina begränsningar. 

– Man har ju rätt till tre planeringsperioder per år. Men man kan ju  inte komma med en ny planering varje vecka. Och så ska man säga till sin arbetsgivare minst två månader i förväg, säger Niklas Löfgren. 

Flera fallgropar existerar som man ska försöka undvika. Det mest grundläggande gäller själva förutsättningen för att man ska kunna få en ersättning som överstiger grundnivån 250 kronor per dag. 

– Det är ju bra om man har haft ett arbete innan. Har man inte haft det så blir det ju mycket kärvare, säger han och betonar hur värdefullt det är att ha arbetat de 240 dagarna innan förlossningen som är tiden som ligger till grund för hur hög ens SGI blir.

SGI baseras på både ens lön och övertidsersättning. Detta innebär att det finns en poäng med att arbeta så mycket som möjligt – upp till taket för föräldrapenningen. Över denna lönenivå ökar inte föräldrapenningen. Undantaget är om man har ett utfyllnadsavtal, ofta kallad föräldralön, i sitt kollektivavtal som gör att ersättningsnivåerna blir ännu högre. 

– Det finns väldigt många olika avtal, så det är viktigt att kolla upp hur det ser ut, säger Niklas Löfgren. 

Han betonar återigen vikten av att hålla koll på sin SGI, så att man inte blir av med den. Han berättar också att det finns ett sätt att behålla sin SGI under en längre period. 

– Om man blir gravid igen inom ett år och nio månader så kan man behålla sin SGI för den första perioden, säger han. 

Oberoende av reglerna för den betalda föräldraledigheten har den som ska föda barnet rätt att vara ledig i minst sju veckor före den beräknade förlossningen. Därefter har man rätt att vara helt ledig från sitt arbete fram till att barnet är 18 månader.

Om man verkligen vill maximera föräldraledigheten och inte oroar sig för sin sjukpenning, hur gör man då?

– Då kan du vara ledig helt obetald från jobbet i ett och ett halvt år, plus de 480 dagarna med föräldrapenning. Men det är verkligen inget man rekommenderar, säger Niklas Löfgren.

Fakta.Föräldraförsäkringen

Föräldrapenningen betalas ut i 480 dagar för ett barn. 390 av dagarna ger ersättning baserad på ens sjukpenningsgrundande inkomst (SGI). 90 av dagarna är lägstanivådagar, som ger 180 kronor per dag.

Om det är två föräldrar som ska dela på dagarna tilldelas de 240 dagar var. Dessa kan dock fördelas beroende på föräldrarnas önskemål – förutom 90 dagar på sjukpenningnivå som är vikta för var och en av föräldrarna (för barn födda innan 2016 gäller i stället 60 dagar på sjukpenningsnivå som inte går att avstå från en förälder till den andra).

Om barnet enbart har en vårdnadshavare går alla de 480 dagarna till denne.

I de fall då man får tvillingar eller fler barn på samma gång utökas också antalet dagar på sjukpenningsnivå enligt en speciell skala (två barn ger exempelvis 480 dagar på denna nivå). Antalet dagar på lägstanivå är då 180 i stället för de vanliga 90 dagarna som gäller för ett barn. Antalet dagar på lägstanivå är dock oberoende om man får tvillingar, trillingar eller ännu fler barn på samma gång alltid just 180.

Man har också som vårdnadshavare rätt att förkorta sin arbetstid med upp till en fjärdedel när man väl återgår i arbete, men reglerna för detta är olika beroende på vilket år barnet är fött. 

Reglerna kring föräldrapenningen går att läsa mer om på Försäkringskassans webbplats. Dessutom finns där möjligheten att med hjälp av Föräldrakollen göra beräkningar av hur familjens ekonomi kan se ut beroende på hur man väljer att lägga upp sin föräldraledighet.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.