Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Så mycket är svenska Spotify värt

Other: Maja Suslin/TT

Musiktjänsten Spotify kan komma att värderas till 20 miljarder dollar vid en börsnotering, till 55 miljarder dollar år 2020 och så småningom till 100 miljarder dollar.

Det hävdar investmentbanken GP Bullhound. Enligt Finanshuset kommer Spotifys tillväxt att drivas av fler betalande lyssnare, inträde på nya marknader och bättre uppgörelser med skivbolag.

I juli meddelade Spotify att bolaget hade nått 60 miljoner betalande kunder. GP Bullhound spår att antalet kommer att nå 100 miljoner i mitten av 2018, vilket är en ljusare prognos än vad investmentbanken tidigare har haft.

År 2020 kan användarbasen komma att uppgå till 500 miljoner, varav 200 miljoner betalande kunder, enligt analysen.

Den genomsnittliga intäkten per betalande användare väntas dock sjunka stadigt fram till år 2020, tror GP Bullhound.

Enligt CNBC har GP Bullhound varit rådgivare i finansieringsfrågor för Spotify under flera år. Det stämmer inte, enligt en företrädare för GP Bullhound som Nyhetsbyrån Direkt varit i kontakt med efter publiceringen av en första version av detta telegram. Däremot är GP Bullhound en investerare i Spotify, enligt företrädaren.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.