Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-02-01 19:14

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sa-mycket-forlorar-du-i-lon-och-pension-per-vabdag/

EKONOMI

Så mycket förlorar du i lön och pension per vabdag

Det är fortfarande kvinnor som tar ut de flesta vabdagarna. Och det får konsekvenser.
Foto: Martina Holmberg/TT

Kvinnor har alltid vabbat mer än män och så är det fortfarande. Nya siffror visar hur mycket man förlorar i lön och pension per vabdag.

– Den som vabbar förlorar långsiktigt, säger Trifa Chireh pensionsekonom på Länsförsäkringar.

Dagarna med vab har ökat sedan pandemins början, något som DN tidigare rapporterat om. Men fördelningen mellan kvinnor och mäns andel vabbande består. På 1980-talet tog pappor i 36 procent av vabdagarna. I dag utgör männens vabbande 39 procent.

Trifa Chireh, pensionsekonom på Länsförsäkringar, varnar för att den som vabbar mest förlorar en betydande del pensionssparande. En faktor som många inte tänker på när de fördelar vabbandet sinsemellan.

– Jag tror människor har svårt att förstå att deras handlingar kommer ha konsekvenser om 20–30 år, säger hon.

Trifa Chireh blev chockad när hon såg fördelningen av vabdagar mellan män och kvinnor över tid. ”Har vi inte kommit längre?”, säger hon.
Foto: Adrian Leopoldson

Anledningen till att den snedvridna fördelningen tror Trifa Chireh delvis beror på kvinnor och mäns löner. Den som har högre inkomst, ofta mannen, förlorar mer pengar på att vabba. Familjens gemensamma ekonomi blir sämre då parten med högre inkomst tar hand om ett sjukt barn, vilket gör att valet kan verka självklart.

– Den som vabbar förlorar långsiktigt. Man måste komma ihåg att ibland går man skilda vägar och då är det bra att man banar väg för varandra så att man kan stå på egna ben om något oförutsägbart händer, säger Trifa Chireh.

Män har en större tendens att ”vobba”, jobba hemifrån med sjukt barn, enligt Trifa Chireh. Det gör att de inte tar ut lika mycket ersättning. I kvinnodominerade yrken som sjuksköterska och lärare är det inte möjligt. Hon påpekar att könsnormer också gör att kvinnor vabbar mer än män.

För att skapa jämnare förutsättningar för varandra är det viktigt att prata med varandra och aktivt bestämma sig för att dela jämnt på vabdagarna. Om man inte gör det föreslår Trifa Chireh att kompensationsspara för den som stannar hemma.

– Starta ett kompenserande månadssparande för den som väljer att vabba mer. Börjar man i tid så är det bara mindre belopp som behövs.

Vad kan man göra på samhällsnivå för att fördelningen av vabdagar ska bli mer jämn mellan könen?

– Jag tycker att arbetsgivaren kan informera den som vabbar om vad det får för konsekvenser på pensionen. Jag tror att de flesta myndigheter kan påverka och höja kunskapen så att man kan ta ett medvetet beslut. Sen är det upp till var och en om man vill vabba mer eller inte, säger Trifa Chireh.

Ämnen i artikeln

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Kommentarsfältet stänger. Nu finns inte längre möjligheten att kommentera artiklar på DN. Vi hoppas att ni som uppskattat att kommentera artiklar ändå fortsätter att engagera er i vår journalistik, och tar debatten vidare på andra vis. Tack alla läsare för ert engagemang!

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt