Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-24 11:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sa-stor-ar-risken-att-du-serveras-fel-kott/

EKONOMI

Så stor är risken att du serveras fel kött

Sju procent av allt kött som serveras på restaurang kan inte bevisas vara det kött som det utges för att vara, visar en undersökning som Livsmedelsverket gjort.
Sju procent av allt kött som serveras på restaurang kan inte bevisas vara det kött som det utges för att vara, visar en undersökning som Livsmedelsverket gjort. Foto: Alamy

Sju procent av allt nötkött på svenska restauranger kan krögarna inte bevisa är det kött som anges på menyn. Det visar en ny undersökning.

– Det blir rätt många portioner per dag där man faktiskt inte kan veta vad som serveras, säger Pontus Elvingsson, statsinspektör på Livsmedelsverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in