Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-03 02:47

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sa-stor-ar-risken-att-du-serveras-fel-kott/

EKONOMI

Så stor är risken att du serveras fel kött

Sju procent av allt kött som serveras på restaurang kan inte bevisas vara det kött som det utges för att vara, visar en undersökning som Livsmedelsverket gjort.
Foto: Alamy

Sju procent av allt nötkött på svenska restauranger kan krögarna inte bevisa är det kött som anges på menyn. Det visar en ny undersökning.

– Det blir rätt många portioner per dag där man faktiskt inte kan veta vad som serveras, säger Pontus Elvingsson, statsinspektör på Livsmedelsverket.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.