Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Saab-ägarens aktie upp inför rapport

I dag är det dags för Saabs ägarbolag Swedish Automobile att lägga korten på bordet och berätta hur bolaget har gått under första halvåret 2011.

Inför rapporten steg Swedish Automobiles aktie med nära 20 procent på börsen i Amsterdam.

Rapporten skulle egentligen ha kommit den 26 augusti, men flyttades fram. Orsaken var att bolaget ännu inte var klar med sammanställningen, hette det i ett pressmeddelande i förra veckan.

Den uppskjutna halvårsrapporten kommer att offentliggöras efter Amsterdam-börsens stängning i dag, enligt Gunilla Gustavs på Saab Automobiles informationsavdelning.

Beslutet i fredags att senarelägga rapporten till i dag rönte kraftig kritik.

– Att skjuta upp rapporten utan någon bättre förklaring än att den inte blivit klar i tid gör man bara inte. Det är mycket ovanligt, sade Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, till TT då.

I Trollhättan går såväl arbetare som tjänstemän fortfarande med tomma lönekuvert.

– Det är ingen ändring, inga löner har betalats ut, säger Gunilla Gustavs.

– Men det pågår ett intensivt arbete med finansieringsfrågan.

 

 

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.