Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-15 09:33 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/saab-har-en-framtid-i-trollhattan/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

”Saab har en framtid i Trollhättan”

Ordföranden i Trollhättans kommunstyrelse, Paul Åkerlund (S), tror fortfarande att det finns en framtid för stadens fordonsindustri.

”Jag vet att det finns intressenter som vill köpa hela Saab och driva verksamheten vidare i Trollhättan”, säger Åkerlund i ett pressmeddelande från Trollhättans kommun.

Paul Åkerlund, som tidigare varit ordförande i IF Metallfacket på Saab Automobile, kommer att ta kontakt med den konkursförvaltare som utses för att få mera information.

Enligt pressmeddelandet reagerar Trollhättans politiska ledning "med bestörtning" över beskedet om att Saab ansökt om konkurs. Kommunen har dock under de senaste månaderna fört diskussioner med regeringen om vad som kan göras i det läge som nu har uppstått.

”Vi har framfört flera punkter som vi anser väsentliga och avgörande för Trollhättans förmåga att komma igen. Så snart regeringen har besked kommer vi att presentera dessa tillsammans” säger Paul Åkerlund i pressmeddelandet.

"I ett kort perspektiv skapar det stor oro och i ett längre perspektiv försvagas den internationellt konkurrenskraftiga fordonssektorns många underleverantörer", kommenterar Jan Trouvé, vd för Handelskammaren i Västsverige, i ett pressmeddelande.

Han framhåller kompetensen hos de Saabanställda och har trots allt hopp om framtiden.

”Även om vi givetvis helst hade sett att Saab skulle ha kunnat överleva, hoppas vi att det ändå kommer något positivt ut av detta. Västsverige har tack vare ett starkt näringsliv goda möjligheter att anpassa sig till en framtid också utan Saab. Nu frigörs resurser som kan komma andra delar av näringslivet till del."

 

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.