Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Saab nobbar Kronofogden

Saabs skulder hos Kronofogden blir allt större. Kronofogden i Uddevalla har dock svårt att delge Saab.

Fredric Orloff på Kronofogden uppger att man under hela våren inte fått ett enda ”kvitto” på att Saabs ledning mottagit kraven från underleverantörerna.

Mängden nya krav och den uteblivna reaktionen ledde till att Kronofogden i veckan började en förenklad delgivningsprocess.

Den innebär att Kronofogden utöver delgivningsbrevet till behörig firmatecknare skickar ett kontrollbrev till företaget.

– Kommer ingenting i retur inom två veckor anser vi att kravet nått fram. Delgivningsförfarandet är viktigt för att fastställa otvistiga fordringar, konstaterar Fredric Orloff.

I går hade Kronofogden fått in drygt 80 krav på sammantaget cirka 80 miljoner kronor.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.