Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Saab överens med underleverantören IAC

Sent på torsdagskvällen kom Saab Automobile och en av deras största underleverantörer IAC överens.

IAC, som bland annat gör instrumentpanelerna till Saab, hade tidigare på dagen slutat leverera varor till Saab. IAC ansåg att man inte hade fått betalt, Saab beskrev läget annorlunda, men stopp i leveranserna blev det medan parterna satte sig vid förhandlingsbordet.

Vid 22-tiden på kvällen kom beskedet: Man var överens.

– Men om det sedan innebär att vi kan börja bygga bilar igen redan klockan 7.30 på fredagsmorgonen vet jag inte än, säger Saabs informationschef Eric Geers.

Men under dagen ska byggandet vara igång igen.

Vad parterna egentligen kommit överens om vill Eric Geers inte avslöja. Om Saab betalar det IAC anser att man ska ha, om man enats om en annan summa eller om man gjort upp en betalningsplan, framgår inte.

Överenskommelsen med IAC kommer efter den med Schenker och i den mån det finns andra bolag som anser att de ska ha pengar så kommer man att bli överens med dem också, enligt Geers.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.