Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Ekonomi

Saabs produktion kommer inte igång

Saabs produktion kommer inte igång före semesteruppehållet erfar DN.se. Tidigast den 8 augusti kan Saab börja bygga bilar igen. Då har tillverkningen legat nere närapå oavbrutet i fyra månader.

Enligt DN.ses källor är skälet till att produktionen inte dras igång svårigheter att få fram material i och med att Saabs underleverantörer också går på semester.

Dessutom har inte förhandlingarna om underleverantörernas skulder avslutats. Nya uppgifter pekar mot att den samlade leverantörsskulden nu uppgår till "ett par miljarder kronor". Uppgifterna har officiellt inte bekräftats.

Saabs ledning väntas senare i dag informera om att produktionen ligger nere tills efter semesteruppehållet. Det var den 6 april som tillverkningen av Saabar stoppades vid anläggningen i Trollhättan.

Samtidigt avslöjades att bolaget mer eller mindre upphört att att betala sina underleverantörer. Flera av de stora företagen som förser Saab med komponenter hade då inte fått betalt för sina leveranser sedan i januari.

Vid lunchtid på torsdagen bekräftade Swedish Automobile, tidigare Spyker, i ett pressmeddelande att produktionen i Trollhättefabriken ligger nere till den 9 augusti.

 

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.