Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-03-06 13:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sakerhetsrisker-forklaring-till-att-hemarbete-inte-tillats-bra-att-gomma-sig-bakom/

Jobb & karriär

Säkerhetsrisker förklaring till att hemarbete inte tillåts: ”Bra att gömma sig bakom”

Att it-säkerheten inte bedöms vara tillräcklig hemma kan vara en bekväm förklaring för att inte behöva göra några förändringar och inte heller riskera att göra fel. Men Anne-Marie Eklund Löwinder tycker att det är bättre att göra någonting än ingenting alls.
Att it-säkerheten inte bedöms vara tillräcklig hemma kan vara en bekväm förklaring för att inte behöva göra några förändringar och inte heller riskera att göra fel. Men Anne-Marie Eklund Löwinder tycker att det är bättre att göra någonting än ingenting alls. Foto: Magnus Hallgren

Att en del av personalstyrkan behöver vara på plats motiveras ofta av it-säkerhetsrisker. Men ofta går problemen att kringgå med tid, pengar och mod, menar it-säkerhetsexperten Anne-Marie Eklund Löwinder.

– Jag har hört verksamheter som säger det när det inte alls är sant, enligt min bedömning. Men det är ett bra argument att gömma sig bakom, säger hon.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in