Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Ekonomi

Sämre än väntat för Tele2

Tele2 tappar.
Tele2 tappar. Foto: Andreas Apell/TT

Mobiloperatören Tele2 rasar på börsen efter delårsrapporten för fjärde kvartalet. Efter tio minuters handel hade aktien tappat över elva procent.

Bolaget redovisar en vinst före skatt på 228 miljoner kronor för fjärde kvartalet. Det kan jämföras med 695 miljoner kronor motsvarande period året före.

Analytiker hade i genomsnitt räknat med en vinst före skatt på 383 miljoner kronor, enligt Reuters sammanställning.

Omsättningen för bolaget, som ingår i Stenbecksfären, uppgick till 6 943 miljoner kronor, jämfört med 6 876 miljoner kronor ett år tidigare.

Styrelsen föreslår en utdelning till aktieägarna på 5:35 kronor per aktie, att jämföra med 4:85 kronor per aktie förra året.

Företaget meddelade i dag att de möblerar om i företagets ledningsgrupp. Tele2-koncernen får en ny finanschef i Lars Nordmark, nuvarande finanschef på Securitas Direct AB. Dessutom lämnar Thomas Ekman vd-stolen för Tele2 Sverige och lämnar plats för Samuel Skott som varit en del av den svenska ledningsgruppen sedan fem år tillbaka. Även Tele2 Nederländerna får en ny vd i Malin Holmberg, nuvarande marknadsområdeschef för Centraleuropa samt vd för Tele2 Kroatien.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.