Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-01-21 00:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/ekonomi/sandvik-saljer-gruvenhet/

Ekonomi

Sandvik säljer gruvenhet

Verkstadskoncernen Sandvik säljer verksamheten Mining Systems till riskkapitalbolaget Cobe Capital, skriver Sandvik i ett pressmeddelande.

TT Text

Samtidigt redovisar Sandvik en vinst före skatt som är något högre än väntat.

Vinsten för andra kvartalet 2016 blev 2 287 för kvarvarande verksamhet. Det kan jämföras med vinsten på 2 452 miljoner kronor motsvarande period i fjol.

Analytiker hade, enligt Reuters, i genomsnitt räknat med en vinst på 2 107 miljoner kronor.

Omsättningen föll till 20 321 miljoner kronor, från 22 200 miljoner kronor ett år tidigare, och orderingången sjönk till 19 869 miljoner kronor, från 21 766 miljoner kronor.

Försäljningen av Mining Systems medför en realisationsförlust för Sandvik på 800 miljoner kronor, vilket kommer att påverka resultatet för årets tredje kvartal.

Mining Systems hade under 2015 1 100 anställda och omsatte fem miljarder kronor, vilket motsvarade 6 procent av koncernens totala omsättning.

Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik. Läs mer här.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt